Alles over de strandrace

Alles over de strandrace

Zaterdag 5 november organiseren de Derp Bikers in samenwerking met Beach Bastards, na 3 jaar afwezigheid, weer de gaafste en gezelligste strandrace van Holland! De race van ongeveer anderhalf uur zal gaan over een aantal rondes op het strand tussen Egmond aan Zee en Castricum aan Zee.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt €15,-. Je kunt je voor-inschrijven tot en met 30 Oktober. Dag-inschrijven is niet meer mogelijk. We hebben boven verwachting veel online inschrijvingen en dus geen stuurbordjes meer in losse verkoop helaas. Bij het inschrijfgeld inbegrepen is een hapje en drankje achteraf.

Startnummers ophalen

Vrijdag 4/11 tussen 17:30 en 19:30 uur of zaterdag 5/11 tussen 08:45 en 10:00 uur bij Beach
Bastards in Egmond aan Zee (Pompplein 5a)

Starttijd race

Zowel dames als heren starten 10:30 uur iets ten zuiden van de hoofdafgang. Als het weer goed is de locatie te herkennen aan een grote start-boog. Het startvak gaat 30 minuten van tevoren open; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Tijdsregistratie

Er vind tijdsregistratie plaats en direct na de wedstrijd wordt de uitslag bekend gemaakt.

Volgauto’s

De race wordt ondersteund door volgauto’s vanuit de organisatie. Tevens is er een voertuig aanwezig voor pech-gevallen.

Uitdagend Parcours

De deelnemers rijden een aantal rondes tussen Egmond aan Zee en Castricum aan Zee.
Duur van de race zal ongeveer anderhalf uur zijn. Weersomstandigheden zijn van invloed op de tijdsduur. Voor aanvang van de race wordt dit duidelijk en hoorbaar toegelicht in het startvak. Net zoals de voorgaande jaren zijn er dit jaar ook weer spectaculaire obstakels.

Premiesprints

Tijdens de race zijn er premiesprints te verdienen voor zowel voor de snelle dames en heren als de wat minder snelle. Elke rijder maakt dus kans op een prijs

Eigen risico

Iedereen rijdt voor eigen risico mee en houdt rekening met de veiligheid van zich zelf, andere deelnemers en andere strandgebruikers

Fiets, helmplicht en eigen veiligeid

Elke deelnemer zorgt dat zijn/haar fiets in orde is en tijdens de wedstrijd draag je een helm. Neem voor je eigen veiligheid een extra binnenbandje mee, een pomp, bidon en vooral een regenjas/isolatiedeken/poncho.

Afgelasting wedstrijd

Bij afgelasting wedstrijd (bijv. door storm) krijg je niet je startgeld retour i.v.m. gemaakte kosten

Fietsenstalling & Afspuitplek

Bij Beach Bastards is er gelegenheid om je fiets te stallen en af te spuiten.

Afterparty en prijsuitreiking

Na de race is er een supergezellige afterparty in ’t Swintje waar de prijsuitreiking plaatsvindt en waar de winnaars van de premiesprints hun prijzen moeten/kunnen ophalen.